ActeerAcademie Amsterdam

De plek om je acteertalent te ontdekken en te ontwikkelen

Toegankelijkheid bij ActeerAcademie Amsterdam

Bij ActeerAcademie Amsterdam vinden we het belangrijk dat onze website toegankelijk is voor iedereen, ongeacht hun mogelijkheden. We streven ernaar om een inclusieve online omgeving te creëren waar iedereen gemakkelijk informatie kan vinden en gebruik kan maken van onze diensten. Deze pagina beschrijft de maatregelen die we hebben genomen om de toegankelijkheid van onze website te waarborgen.

Onze Toegankelijkheidsdoelen

Ons doel is om te voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1, niveau AA. Deze richtlijnen zijn internationaal erkend en bieden een uitgebreid kader voor het creëren van toegankelijke webcontent. We streven ernaar om de volgende principes te volgen:

Technieken die we gebruiken

Om de toegankelijkheid van onze website te verbeteren, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder:

Details over WCAG-naleving

Hieronder een overzicht van hoe we specifieke WCAG 2.1 AA succescriteria implementeren:

WCAG 2.1 AA Succescriteria Implementatie
Succescriterium Omschrijving Implementatie op ActeerAcademie Amsterdam
1.1.1 Niet-tekstuele content Alle niet-tekstuele content heeft een tekstalternatief dat het doel ervan dient. Alle afbeeldingen hebben beschrijvende alt-teksten. Decoratieve afbeeldingen hebben een lege alt-tekst (alt="").
1.3.1 Info en relaties Informatie, structuur en relaties overgebracht via presentatie kunnen programmatisch worden vastgesteld of zijn beschikbaar in tekst. We gebruiken semantische HTML5-elementen en ARIA-attributen om structuur en relaties te definiëren.
1.4.3 Contrast (minimum) De visuele presentatie van tekst en afbeeldingen van tekst heeft een contrastverhouding van minstens 4,5:1. We hebben de contrastverhoudingen van onze tekst en achtergrondkleuren gecontroleerd en waar nodig aangepast. De donkere modus biedt extra contrastopties.
2.1.1 Toetsenbord Alle functionaliteit van de content is bedienbaar via een toetsenbordinterface zonder dat een specifieke timing vereist is voor individuele toetsaanslagen. Onze website is volledig te bedienen met het toetsenbord. We gebruiken focus-indicatoren om de huidige focus te markeren.
2.4.4 Linkdoel (in context) Het doel van elke link kan worden bepaald uit de linktekst alleen, of uit de linktekst samen met de context van de link. We gebruiken beschrijvende linkteksten en zorgen ervoor dat de context van de link duidelijk is.
3.1.1 Taal van de pagina De standaard menselijke taal van elke webpagina kan programmatisch worden vastgesteld. We gebruiken het lang-attribuut (<html lang="nl">) om de taal van de pagina aan te geven.
4.1.2 Naam, Rol, Waarde Voor alle UI-componenten (inclusief maar niet beperkt tot formulierelementen, links en scriptgegenereerde UI-componenten) kunnen de naam en rol programmatisch worden vastgesteld; statussen, eigenschappen en waarden die door de gebruiker kunnen worden ingesteld, kunnen programmatisch worden ingesteld; en kennisgeving van veranderingen in deze items is beschikbaar voor gebruikersagenten, inclusief ondersteunende technologieën. We gebruiken ARIA-attributen om ervoor te zorgen dat de naam, rol en waarde van UI-componenten programmatisch kunnen worden vastgesteld.

ARIA-gebruik op de website

ARIA (Accessible Rich Internet Applications) is een set attributen die we aan HTML-elementen kunnen toevoegen om meer informatie te geven over de rol, status en eigenschappen van deze elementen, vooral voor gebruikers van schermlezers. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe we ARIA gebruiken:

Feedback en Contact

We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de toegankelijkheid van onze website. Als u problemen ondervindt met de toegankelijkheid van onze website, of als u suggesties heeft voor verbetering, neem dan contact met ons op. U kunt contact opnemen met onze toegankelijkheidscoördinator, mevrouw Fatima Yilmaz, via e-mail op toegankelijkheid@acteeracademieamsterdam.nl of telefonisch op 020-2345678 (bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur).

We streven ernaar om binnen 5 werkdagen te reageren op uw feedback en suggesties.

SEO en Toegankelijkheid

Toegankelijkheid en Search Engine Optimization (SEO) gaan hand in hand. Een toegankelijke website is vaak ook een beter geoptimaliseerde website. Zoekmachines zoals Google gebruiken dezelfde technieken als schermlezers om de inhoud van een website te begrijpen. Door te zorgen voor een toegankelijke website, verbeteren we niet alleen de gebruikerservaring voor mensen met een beperking, maar ook de vindbaarheid van onze website in zoekmachines.

Responsief Design

Onze website is ontworpen met een responsief design, wat betekent dat de layout en inhoud zich automatisch aanpassen aan het schermformaat van het apparaat dat de gebruiker gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de website op alle apparaten, van desktopcomputers tot smartphones en tablets, goed leesbaar en bruikbaar is. We gebruiken media queries in onze CSS om de layout en styling van de website aan te passen aan verschillende schermformaten.

Bootstrap Design

Hoewel deze specifieke pagina geen direct gebruik maakt van het Bootstrap framework, is de algemene website van ActeerAcademie Amsterdam gebouwd met behulp van Bootstrap. Bootstrap is een populair CSS framework dat een set van herbruikbare componenten en stijlen biedt, waardoor het makkelijker wordt om een professionele en responsieve website te bouwen. We gebruiken Bootstrap om de layout, typografie en styling van onze website consistent en gebruiksvriendelijk te maken.